[b]الأول طبعا نسلق المكرونة في ميه مغليه مع معلقة زيت
و بعدين نصفيها كويس من الميه و نضيف لها ملح و م ص زبدة و نقلب و نسيبها علي جنب
نيجي لحشوة الحم:
نفرم بصل و نحمسه مع الزبدة
حتي يذبل البصل هكذا
نضيف اللحم المفروم و نقلب
ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات المفضله (انا استعمل قرفة مطحونة و جوزة الطيب و قرنفل مطحون) و فلفل حامي مفروم و نقلب
لما لون اللحم يتغير نضيف روب بندورة نقلب
و شوية ميه
و نسيبهم لغاية الميه ما تنشف
نيجي للبشاميل:
في الخلاط نضع
3 ملاعق زبدة - 3 ملاعق دقيق - ملعقة نشا - 4 ملاعق حليب جاف - 2 كوب مرقة (او ماء)
بعد امتزاج الخليط جيدا نضعه في اناء علي النار مع رشة من الملح و الفلفل الاسود
حتي يصبح المقدار سميكا
ناخد جزء من مقدار البشاميل و نضيفه للمكرونه التي سبق سلقها و نقلب جيدا
ثم ندهن صينية الفرن بطبقة رقيقة جدا من البشاميل
و نرص نصف مقادر المكرونة ثم كل مقدار اللحم ثم المتبقي من المكرونة
ثم طبقة البشاميل
ثم ندهن الوجة بطبقة من القشده
ثم توضع في الفرن في الرف الأوسط
و تشعل الشواية حتي يحمر الوجه
و تقدم بالهنا و الشفا[/b]
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]